Maak offerte
Logo de Vlaamsche Spijcker

Informatie over onze trouwlocatie

Hier vindt u alvast wat compacte informatie over de mogelijkheden tot een bruiloft bij ons op locatie. Deze zijn echter zeer uitgebreid. Wij nodigen u dan ook graag uit voor een vrijblijvende bezichtiging waarin wij u met liefde en plezier vertellen over de mogelijkheden die wij bieden. Onder het genot van een heerlijke kop koffie welteverstaan want bij ons leeft u op een relaxte manier toe naar de grote dag en geniet u van alle momenten die hier aan vooraf gaan. Good vibes only!

Trouwlocatie van het jaar

Binnen of buiten trouwen?

De Brabantse trouwlocatie 'De Vlaamsche Spijcker’ ligt in een schitterend groen buitengebied van de gemeente Dongen in de buurt van Tilburg en Breda. De monumentale Vlaamsche schuur vormt een bijzonder décor voor een bruiloft, evenals de architectonische tuinen er omheen. Niet voor niets is ‘De Vlaamsche Spijcker’ 1e prijswinnaar in de categorie populairste trouwlocatie van Brabant.

Trouwen bij openhaardvuur of trouwen in het trouwprieeltje

U kunt binnen trouwen bij het open haardvuur of buiten in het trouwprieeltje, de berceau of in het laantje. Het combineren van de vele intieme plekken op onze locatie behoort tot de mogelijkheden en brengt geen extra kosten met zich mee.

Hetzelfde geldt voor buitentrouwen. Aangezien steeds meer stellen de voorkeur geven om buiten te trouwen, maar hetweer dit niet altijd toelaat, heeft u hier dus altijd een binnenlocatie om op terug te vallen.

Huurprijzen

De huur van de trouwlocatie is €750 (2024/2025) per dagdeel. De kosten voor een verlengd dagdeel bedragen €250 (2024/2025). De locatie wordt opgeleverd met alle materialen die nodig zijn om een ceremonie te kunnen laten plaatsvinden (ceremonie-tafel, stoelen, sta-tafels, tafelrokken, strikken, etcetera). Indien gewenst is het mogelijk om voor een meerprijs stijlvolle houten witte klapstoeltjes te plaatsen of de ceremonie-opstelling te voorzien van verse boeketten.

Wij zorgen te allen tijde voor de basis-oplevering waaronder het branden van de open haard en kaarsjes. U mag de locatie geheel naar eigen wens aankleden, al zijn wij van mening dat deze prachtige plek weinig nodig heeft.

Programma

Als bruidspaar kunt u per dagdeel gebruik maken van alle mooie plekjes, binnen en buiten, die onze trouwlocatie zo sfeervol en romantisch maken. Normaliter worden de gasten 30 minuten voorafgaand aan de huwelijksceremonie op locatie ontvangen. De ceremonie neemt een vergelijkbaar tijdsbestek in beslag.

Na de huwelijksceremonie wordt er gebruikelijkerwijs taart aangesneden en het glas geheven op uw geluk. Het is toegestaan om zelf de bruidstaart te voorzien. Wij zullen er dan voor zorgen dat alle benodigdheden, zoals taart schoteltjes, serveermaterialen & servetten, aanwezig zijn op locatie.

De overige programmatijd is afhankelijk van uw wensen en vrij in te vullen.

Programma

Graag bespreken wij in een persoonlijk gesprek uw wensen met betrekking tot het programma waarna een offerte op maat zal worden opgesteld.

1

De huur van de trouwlocatie is €675 (*2021) per dagdeel. De locatie wordt opgeleverd zodat er een ceremonie voor 50 personen kan plaatsvinden (ceremonie-tafel, stoelen, sta-tafels, tafelrokken, strikken, tafeltjes, etcetera).

2

Indien gewenst is het mogelijk om voor een meerprijs stijlvolle houten witte klapstoeltjes te plaatsen. Door het plaatsen van bankjes, extra stoelen en sta-tafels kunnen eventueel meer gasten de ceremonie bijwonen.

3

Wij zorgen voor de basis oplevering waaronder het branden van de openhaard en kaarsjes. U mag de locatie geheel naar eigen wens aankleden.

4

Als bruidspaar kunt u +/- 3 uur gebruik maken van alle mooie plekjes, binnen en buiten, die onze trouwlocatie zo sfeervol en romantisch maken.

5

De gasten worden normaliter 30 minuten voorafgaand aan de huwelijksceremonie op locatie ontvangen. De ceremonie neemt een vergelijkbaar tijdbestek in beslag.

6

Na de huwelijksceremonie wordt er gebruikelijkerwijs taart aangesneden en het glas geheven op uw geluk. Het is toegestaan om zelf de bruidstaart te voorzien.

Icoon pijl naar rechts
Icoon pijl naar rechts

Ervaringen van onze gasten

Mr. & Mrs Berendsen

24 april 2021

"Goede communicatie en een prettige persoonlijke benadering."

"We hebben de mooiste dag ooit beleefd met dank aan Kirsten en haar team. Goede communicatie en een prettige persoonlijke benadering. De locatie is prachtig, zowel binnen als buiten. We krijgen nog regelmatig complimenten van iedereen die op ons feestje was en er zulke fijne herinneringen aan heeft overgehouden."

Mr. & Mrs. Gerrits

8 september 2020

"Het is echt een adembenemende locatie met een geweldige vibe!"

"We werden samen met onze gasten de gehele dag op onze wenken bediend. Het is echt een adembenemende locatie met een geweldige vibe! Men heeft ons enorm geholpen met het verplaatsen van de huwelijksdatum, dit alles zonder bijkomende kosten. Op de partnerlocaties was alles picobello verzorgd. Ik kan iedereen adviseren om voor een combinatie te gaan met ‘Restaurant La Cantina’!

Icoon pijl naar rechts
Icoon pijl naar rechts

Trouwambtenaar

Het laten voltrekken van een huwelijk op een officiële trouwlocatie in de gemeente Dongen kost €381,40 van maandag t/m donderdag, €541,40 op vrijdag, €572,75 op zaterdag en €647,75 op zon- en feestdagen. Dit zijn de administratieve kosten voor het registreren van het huwelijk en het beschikbaar stellen van een ambtenaar.

Ondertrouw is niet langer van toepassing; wel dient u het huwelijk aan te geven bij de gemeente Dongen. In deze aangifte komt te staan dat het huwelijk bij 'De Vlaamsche Spijcker' in Dongen door een ambtenaar van de burgerlijke stand zal worden voltrokken. Normaliter is de trouwambtenaar dan ook een afgevaardigde van de gemeente Dongen. Onze gemeente heeft meerdere trouwambtenaren, welke allemaal bekend zijn met onze locatie.

Er bestaat echter ook de mogelijkheid om een ambtenaar uit uw eigen gemeente mee te nemen. Deze persoon dient dan wel beëdigd te zijn als trouwambtenaar. Het is niet mogelijk om iemand ‘trouwambtenaar voor één dag' te maken. Wel is het mogelijk om de ceremonie door iemand uit eigen kringen te laten leiden.

#YESIDONGEN

Partnerlocaties

Wij richten ons enkel op dagprogramma’s tot 21.00 uur en zijn geen feestlocatie. Wel werken wij hiervoor samen met zorgvuldig uitgekozen partnerlocaties (feestlocaties & hotels) in vergelijkbare landelijke sferen als, en in de omgeving van 'De Vlaamsche Spijcker'.

De ligging van de deze locaties ten opzichte van de trouwlocatie is erg gunstig (maximaal 10 minuten rijden). Door de nabije liggingen kunt u uw bruiloft praktisch op één locatie vieren, terwijl uw gasten tegelijkertijd verschillende ervaringen zullen opdoen. Ongeveer 50% van de bruidsparen die bij ons trouwt, boekt een gecombineerd arrangement. Voorop staat natuurlijk dat de locaties onafhankelijk van elkaar zijn te reserveren.

Eet met je hart

'De Vlaamsche Spijcker' doneert naar aanleiding van uw bruiloft €10 aan stichting 'Eet met je Hart Dongen' die zich inzet voor de bestrijding van eenzaamheid onder ouderen. U verbindt zich voor de eeuwigheid en daarom ondersteunen wij ouderen die deze menselijke verbinding juist missen.

Koffietje?

Maak een afspraak met Kirsten voor een vrijblijvende bezichtiging en download alvast onze brochure